Printre cei 65 de angajatori participanti la Bursa locurilor de munca s-a numarat si Fundatia de Sprijin a Virstnicilor (FSV) care a scos pe piata 75 de posturi de ingrijitori. Pina la inchiderea Bursei doar 24 de persoane si-au aratat disponibilitatea pentru o astfel de slujba.

Conducerea Fundatiei ne-a facut cunoscut faptul ca deruleaza proiectul "O sansa pentru somerii de lunga durata" pentru care se cauta persoane cu virsta de peste 45 de ani, someri, care sa urmeze cursuri gratuite pentru ca apoi sa-i ingrijeasca pe cei aproape 700 de batrini pe care Fundatia ii are in grija.

Intr-o singura ora pe lista Fundatiei s-au inscris 15 doritori, iar pina la final angajatii FSV au plecat cu 24 de CV-uri. "Cursurile sint gratuite, iar diplomele sint recunoscute international. Vizitatorii standului nostru se arata dornici de a primi informatii, dar si de a se inscrie la cursuri. Eu cred ca este foarte bine ca se arata interesati de astfel de ocupatii", ne-a spus reprezentanta FSV, Mariana Constantin.

Inca de luna trecuta directorul Fundatiei, Valentin Potirniche, facea cunoscut faptul ca este in cautare de someri trecuti de 45 de ani, care sa faca o munca delicata, asa cum este cea de ingrijire a persoanelor in virsta.

Bursa locurilor de munca din 20 aprilie a constituit un bun prilej de recrutare de forta de munca. Dupa cum se stie la evenimentul organizat de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca au fost scoase pe piata 985 de locuri de munca.