Angajatii care vor participa la lucrarile de construire a podului peste Dunare, in zona localitatilor Calafat si Vidin, vor beneficia de asistenta medicala de urgenta gratuita, iar pentru materialele de constructie achizitionate din alte tari nu vor fi achitate drepturile de import, potrivit unei hotarari luate ieri de Guvern.
Executivul a aprobat ieri o serie de masuri pentru trecerea frontierei romano-bulgare si construirea podului peste Dunare, la Cala-fat-Vidin, prin adoptarea legii de ratificare a unui acord incheiat in acest sens intre Romania si Bulgaria. Potrivit acestuia, deplasa-rea persoanelor, mijloace-lor de transport, echipamentelor si materialelor in cadrul santierului nu este considerata trecere a frontierei de stat.
De asemenea, echipamentele si mijloacele de transport care au statut de bunuri straine, conform legislatiei nationale, vor fi supuse procedurii vamale de import temporar, cu respectarea legislatiei statului care realizeaza importul tem-porar, fara a fi solicitate garantii privind drepturile de import. (A.ß.)