Reprezentantii oamenilor de afaceri considera ca scutirea de impozit a profitului reinvestit va determina cresterea volumului investitiilor firmelor private, in dezvoltare si modernizare, atat in sectorul productiv, cat si in cel comercial, potrivit unui comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), preluat de Mediafax. AOAR apreciaza ca, alaturi de cota unica de impozitare introdusa in 2005, noua reglementare va contribui la cresterea volumului investitiilor firmelor private din sectoarele productive si comerciale.
"Scutirea impozitului pe profitul reinvestit este un instrument mai simplu de inteles si de aplicat de numarul mare de intreprinzatori romani, din categoria IMM-urilor, care nu-si permit cheltuieli suplimentare impuse de utilizarea unor masuri de asemenea utile, asa cum este cazul metodei utilizarii amortizarii accelerate", au afirmat reprezentantii oamenilor de afaceri. Proiectul adoptat marti de senatori care prevede scutirea de la plata impozitului pentru profitul reinvestit si initiat de conservatori in 2005 modifica Codul fiscal in sensul scutirii de plata impozitului a profi-tului impozabil reinvestit, pentru operatorii economici si persoanele juridice.
Aflat de cealalta parte a baricadei, ministerul Finantelor atrage atentia asupra unei scaderi a incasarilor bugetare din acest an de 0,8% din PIB, daca va fi aplicata propunerea legislativa privind scutirea de impozit a profitului reinvestit. (A.S.)