Proprietarii de autovehicule care vor sa incheie polita RCA la o alta companie nu vor mai fi obligati sa informeze in scris actualul asigurator ca vor renunta la serviciile sale cu 30 de zile inainte de expirarea politei in vigoare, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
"Corelat cu aceasta modificare sunt abrogate prevederile care interzic asiguratorilor sa incheie polite obligatorii de raspundere civila auto (RCA) cu persoanele care nu fac dovada denuntarii asigurarii anterioare", se arata in comunicatul institutiei. In document se precizeaza ca principalul argument care a stat la baza deciziei de amendare a legislatiei din domeniul RCA a fost acela ca s-a constat ca, in practica, acestea nu sunt operabile. Prin aceste modificari se simplifica astfel procedura de incheiere a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto atat pentru societatile de asigurare, cat mai ales pentru asigurati.
"In plus, aceste masuri au fost solicitate atat de Ministerul Integrarii Europene, conform angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana, cat si de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR)", se arata in comunicatul autoritatii de reglementare.
Un alt amendament adus de CSA reglementarilor din domeniul RCA consta in eliminarea notiunii de contract de asigurare pe durata nelimitata. (D.E.)