Ministerul Transporturilor (MT) a luat decizia de a suspenda aplicarea amenzilor contraventionale utilizatorilor depistati fara rovinieta valabila în perioada 21-31 iulie 2008, datorita modificarilor în procesul de distributie si eliberare a rovinietelor, se arata într-un comunicat al MT.
Masura vine în urma introducerii noilor modele, rovinietele-ecuson si rovinietele matca-cupon neputând fi eliberate simultan de punctele de lucru. De asemenea, pot exista puncte de distributie care nu vor dispune de stocuri. Producatorul a început livrarea rovinietelor catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România, toate modelele cu valabilitate mai mica de 12 luni (o zi, sapte zile, 30 zile) urmând sa fie repartizate în punctele de distributie.
Conform ministerului de resort, pentru utilizatorii care doresc achitarea tarifului de utilizare pentru o perioada de 12 luni, rovinietele-ecuson vor fi disponibile în continuare la oficiile apartinând CN Posta Româna SA pâna la data la care vor fi repartizate si rovinietele matca-cupon cu valabilitate de 12 luni.