Grupul de producatori "Lotca" a semnat, impreuna cu reprezentantii regionali ai Companiei Nationale pentru Administrarea Fondului Piscicol, contractul care le va permite sa pescuiasca pe riul Prut. Acum mai ramine doar ca presedintele de la Bucuresti al Companiei sa semneze contractul. "Dupa ce se va intimpla asta va trebui sa mai asteptam autorizatia de pescuit pe Prut pentru anul 2007. Pe linga aceasta autorizatie asteptam si prelungirea autorizatiei de pescuit pe Dunare", ne-a declarat presedintele de la "Lotca", Jean Mirica.

Initial la Prut activau pescarii inscrisi in Asociatia Pescarilor Galati. Organizatia si-a pierdut acest drept dupa ce a avut mai multe neintelegeri cu cei de la Compania Nationala pentru Administrarea Fondului Piscicol. "Pina acum s-au inscris la 'Lotca' 30 de pescari care au facut parte din Asociatia Pescarilor. Cred, insa, ca vor veni si mai multi. Noi ii asteptam sa vina", ne-a mai spus Jean Mirica.

Trebuie facuta precizarea ca scandalul politic de la nivel central are efecte si asupra pescarilor profesionisti. Asta pentru ca ordinul emis de Ministerul Agriculturii referitor la schimbarea conditiilor ce trebuie indeplinite pentru a se elibera autorizatiile de pescuit a fost blocat dupa schimbarea ministrului.