Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au judecat ieri apelul inaintat de cei 32 de membri ai clanului Camatarilor, condamnati la ani grei de inchisoare. Cum numarul condamnatilor a fost unul mare, era normal ca si numarul rudelor si prietenilor acestora sa fie pe masura, astfel ca holurile Curtii de Apel s-au umplut, aerul fiind aproape irespirabil. Cum sedinta s-a desfasurat cu usile inchise, unul dintre motive fiind tocmai asistenta numeroasa, nervozitatea a atins cote inalte, care au culminat cu o imbranceala in toata regula intre condamnati, rudele acestora si jandarmi.
Totul a pornit in momentul in care instanta a cerut unora dintre cei judecati in libertate sa paraseasca sala, insuficienta pentru gazduirea tuturor celor 32 de membri ai clanului si a mascatilor care-i pazeau. Acestia au iesit, dar au vrut sa intre repede inapoi, insa jandarmii nu le-au permis. Atunci, camatarii au inceput sa-i imbranceasca si sa dea coate pentru a putea patrunde in sala.
Acestia au vociferat catre jandami, carora le-au reprosat ca, dupa ce ca i-au condamnat la ani grei de inchisoare, ii mai obliga si sa stea pe holuri. In sprijinul lor au sarit si rudele, astfel ca s-a produs o busculada, care s-a stins insa destul de repede, fara a fi inregistrate incidente majore.
Altfel, magistratii se vor pronunta la 28 septembrie cu privire la cererea fratilor Sile si Nutu Camataru si a complicilor acestora, cu privire la reducerea pedepselor.