Vesti bune pentru craiovenii care viseaza la propriul apartament. Dupa câteva luni, în care costurile locuintelor au fost într-o continua crestere, preturile au început sa scada.Parerile analistilor imobiliari cu privire la o potentiala scadere de pret a locuintelor au fost, de multe ori, contradictorii, la fel fiind si semnalele din piata. Totusi, dupa o perioada, în care piata imobiliara din Craiova a fost blocata, au aparut si vestile bune. "Se observa o usoara scadere la pretul apartamentelor vechi. Aceasta este de pâna-n 5%", a declarat Teodor Popescu, directorul agentiei Dorcas Imobiliare. Acest lucru se datoreaza în principal faptului ca, fiind oferta bogata si cererea mica, proprietarii sunt nevoiti sa mai lase din pret.  
Locuintele noi, cele mai tranzactionate Unii analisti imobiliari din Craiova spun ca întrucât cererea si oferta nu se "întâlnesc", nu este exclus ca preturile sa îsi continue scaderea. "Pentru ca nu se tranzactioneaza locuinte vechi, preturile acestora se vor mai micsora. Pe viitor, cele mai tranzactionate locuinte vor fi cele noi. Craiovenii le prefera", a spus Teodor Popescu. Cu toate acestea, în piata imobiliara din Banie sunt si specialisti care sustin ca, deocamdata, situatia nu poate fi generalizata. "Preturile locuintelor din Craiova sunt în continuare mai mici decât în alte orase", a declarat Contantin Pârvu, directorul agentiei imobiliare Colosseum. Acesta a precizat ca, pentru moment, sunt foarte putine tranzactii. "Clientii nu s-au acomodat cu piata. Preconizam însa ca ea se va dezmorti", a adaugat acesta. 
Cresterea dobânzii de referinta influenteaza negativ piata Scaderea numarului de tranzactii din piata este influentata si de cresterea repetata a dobânzii de referinta (de la începutul anului, rata dobânzii de politica monetara a variat de la 7,5 la 9,5%, pentru ca, începând cu 7 mai, aceasta sa ajunga la un nivel de 9,75%). "Cresterea dobânzii de referinta influenteaza în mod negativ piata imobiliara. Si la banci a scazut numarul contractelor", a adaugat Teodor Popescu. Afirmatia este sustinuta si de alti agenti imobiliari. "Nu sunt bani în piata. Ca urmare a cresterii dobânzii de referinta, s-ar putea sa se micsoreze numarul tranzactiilor. La pret nu cred însa ca vor aparea modificari", a spus Constantin Pârvu. 
Creste valoarea proprietatilor din jurul Craiovei Daca, de la începutul anului, pretul apartamentelor a înregistrat o usoara scadere, nu acelasi lucru se poate spune si despre celelalte imobile. "Trendul crescator este la terenuri, ele fiind din ce în ce mai bine cotate", a precizat Teodor Popescu.
La fel se întâmpla si în cazul proprietatilor din jurul Craiovei - Podari, Cârcea, Malu Mare, Pielesti, unde atât casele, cât si terenurile au înregistrat cresteri de pret.