Societatea galateana a recuperat de la ministerul de resort 170.000 de lei pe care institutia refuzase sa-i plateasca in contul uneltelor pescaresti livrate unor pescari din Tulcea.

In urma ordinului ministrului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor nr. 553/2002, ce privea sprijinirea pescarilor profesionisti din zona Deltei Dunarii pentru achizitionarea de dotari specifice noi din productia interna, SC Plase Pescaresti SA Galati a incheiat contracte de vanzare-cumparare cu 15 pescari. Nimic deosebit am spune, mai ales ca ministerul de resort se obliga, prin Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Tulcea, sa achite contravaloarea alocatiei bugetare de 55% catre societatea galateana in termen de 60 de zile de la livrarea uneltelor de pescuit.

In total, Ministerul Agriculturii avea de platit 160.000 de lei la data de 9.06.2003, numai ca banii nu au mai ajuns in contul SC Plase Pescaresti, in ciuda numeroasele demersuri intreprinse de conducerea societatii. Ca urmare a acestui fapt, SC Plase Pescaresti a deschis un proces impotriva institutiei, pe care l-a castigat dupa mai multi ani de audieri in instanta.

Nu au avut de ales

Ministerul Agriculturii a fost executat silit pe 21 decembrie 2007, dar institutia a formulat o contestatie la executare, ce punea sub semnul intrebarii virarea banilor in contul SC Plase Pescaresti SA Galati. "Am discutat cu un executor judecatoresc, care i-a executat silit pe cont pe cei de la Ministerul Agriculturii. Ministerul Agriculturii nu a avut de ales si a trimis banii in contul Directiei pentru Agricultura Tulcea, care nu i-a virat in cont. Pot sa va spun ca am facut numeroase adrese la fostii ministri ai Agriculturii, Ilie Sarbu si Gheorghe Flutur, si la secretarii de stat. Am mers in numeroase audiente la ei, ceea ce dovedeste ca am incercat sa rezolvam problema pe cale amiabila, dar nu s-a putut. Am fost pusi astfel in situatia de a executa silit Ministerul Agriculturiii", ne-a declarat administratorul SC Plase Pescaresti SA, Petrica Munteanu.

Zilele trecute judecatorii au respins ca nefondata actiunea Ministerului Agriculturii, care a platit in final si alti aproximativ 6.000 de lei drept penalitati de intarziere.