Ca SC Infratirea SA Oradea, firma-etalon a municipiului Oradea candva, nu mai inseamna nimic pentru nimeni, aceasta e o certitudine. Odata cu vanzarea catre unul dintre actionari a capitalului majoritar, respectiv catre SC Terra Invest SRL, in urma cu doi ani, activitatea in cadrul societatii a suferit transformari majore, la ora actuala aceasta mutandu-se la Beius.
Sergiu Coroiu, consilier la SC Infratirea SA, ne-a declarat ca in 2006 ceilalti actionari ai societatii au vandut catre actionarul SC Terra Invest atat terenul, cat si activele, terenul fiind achizitionat cu 60 de euro/m2. Suprafata totala vanduta a fost de 30.000 m2.
"Noi ne-am mutat cu totul la Beius, acolo facem investitii de milioane de euro, activitatea o vom relansa cat de curand. Ce face SC Terra Invest cu terenul achizitionat de la noi, nu stiu. A trebuit sa inchidem activitatea la Oradea pentru ca Directia de Mediu ne-a impus conditii de functionare pe care nu le puteam indeplini. Aceeasi soarta o va avea si SC Stimin SA, din cate stiu eu anul 2008 este ultimul in care Directia de Mediu le mai da posibilitatea sa functioneze in conditiile actuale", ne-a declarat Coroiu.
De remarcat ca actualul proprietar a demolat deja vechea turnatorie, urmand sa demoleze si alte cladiri.
Cu alte cuvinte, inca o firma-etalon e facuta praf. Dat fiind specificul companiei, cea de investitii imobiliare, ne putem astepta ca terenul si spatiile sa fie vandute sau sa avem parte de o dezvoltare imobiliara in zona.
Daca la ora actuala un metru patrat de teren se vinde cu 400-500 de euro, poate chiar mai mult, intelegem ca dezvoltatorul imobiliar nu are decat de castigat.
.