Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Galati au aplicat in primele 8 luni ale acestui un numar de 1.789 de sanctiuni in valoare totala de 1.643.100 de lei societatilor prinse pe picior gresit. Potrivit inspectorului sef al ITM, Ionel Petrea, inspectorii de munca au efectuat un numar de 3.726 de controale dintre care 1.962 in domeniul relatiilor de munca si 1.764 in domeniul sanatatii si securitatii in munca.

"In domeniul relatiilor de munca au fost aplicate 990 de sanctiuni in cuantum de 622.600 de lei, iar in domeniul sanatatii si securitatii in munca s-au aplicat 799 de amenzi in valoare de 1.020.500 de lei. Principalele nereguli constatate au fost legate de neplata orelor suplimentare, folosirea fortei de munca la negru, neintocmirea statelor de plata, neutilizarea echipamentului de protectie a muncii", a mai precizat Ionel Petrea.

Inspectorii de munca galateni au luat si masuri mai drastice in cazurile in care au constatat nerespectarea prevederilor privind sanatatea si securitatea in munca, dispunand sistarea activitatii unui numar de sapte unitati, precum si sistarea activitatii unui numar de 75 de instalatii si utilaje.