Cei 440 de angajati ai Menarom vor avea salarii mai mari, echipament de lucru, precum si alte facilitati in urma finalizarii negocierii Contractului Colectiv de Munca pe anul 2007.

Reprezentantii sindicatului si ai conducerii Menarom au finalizat negocierea prevederilor Contractului Colectiv de Munca (CCM) pe anul 2007, care vor intra in vigoare retroactiv, incepind cu data de 1 mai. Contractul a fost inregistrat marti la Directia de Munca, aplicarea acestuia devenind astfel litera de lege. Liderul sindicatului de la Menarom, Viorel Ariton, ne-a declarat ca de la 1 ianuarie si pina la 1 mai cresterea salariala medie inregistrata a fost de 26%, iar la 1 octombrie se va mai aplica o majorare salariala de 15%, acest lucru fiind prevazut in noul CCM. "De asemenea in noul contract s-a mai prevazut faptul ca se va acorda echipament de lucru gratuit tuturor salariatilor societatii. Toti angajatii care isi desfasoara activitatea in locuri de munca unde exista noxe vor primi antidot, adica o anumita cantitate de lapte", ne-a precizat Viorel Ariton.

Potrivit aceleiasi surse, salariatii vor beneficia si de alte drepturi care au fost obtinute in urma finalizarii tratativelor dintre sindicalisti si conducerea societatii. Astfel, angajatii care fac naveta vor primi lunar o suma egala cu 50% din pretul unui abonament pe CFR la clasa a II-a, calculat pentru distanta pe care o au de parcurs pentru a veni la munca. "De acest drept vor beneficia in premiera circa 44 de angajati care fac naveta zilnic. De asemenea, in cazul primelor acordate de Paste si de Craciun, cuantumul acestora nu va mai fi calculat in functie de salariul mediu net pe societate, ci in functie de salariul mediu brut, ceea ce inseamna o majorare a valorii acestora cu circa 30%", ne-a mai precizat Viorel Ariton.

Acesta a mai afirmat ca toate majorarile obtinute au fost posibile datorita faptului ca societatea are comenzi pentru urmatoarele 9-10 luni, precum si o incarcare de peste 100%. La ora actuala la Menarom lucreaza circa 440 de persoane, iar salariul mediu brut la nivelul unitatii este de 910 lei. In timp ce salariile angajatilor vor creste odata cu finalizarea negocierilor privind CCM, actionarul majoritar al Menarom, si anume Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis lichidarea voluntara a societatii, mai exact vinzarea in bloc a activelor functionale.