Salariatii societatii Atlas vor beneficia de o crestere salariala de 15% in urmatoarele 12 luni si de prime de Craciun si de Pasti mai consistente, dupa ce sindicatele si conducerea societatii au semnat noul Contract Colectiv de Munca.

In urma finalizarii negocierii Contractului Colectiv de Munca (CCM) pentru anul 2007-2008, care a intrat in vigoare la 1 iulie, cei 600 de angajati ai societatii Atlas vor beneficia de o majorare salariala de 15%. Potrivit liderului de sindicat de la Atlas, Romica Girneata, cresterea salariala se va realiza in doua transe, mai exact cu 10% de la 1 iulie si cu inca 5% de la 1 aprilie 2008.

"Prevederile noului Contract Colectiv de Munca se aplica de la 1 iulie si sint valabile un an de zile. Ultima crestere salariala din acest an a fost la 1 aprilie, conform prevederilor vechiului contract. In urma finalizarii negocierilor pe care le-am purtat cu reprezentantii conducerii Atlas, s-a mai obtinut si o majorare a cuantumului brut al primelor acordate de Craciun si de Pasti, de la 100 de lei la 150", ne-a mai precizat Romica Girneata.

Pe linga salariile si primele marite, angajatii societatii Atlas vor beneficia si de subventionarea biletelor de odihna sau tratament. Potrivit noului CCM, societatea va suporta 50% din contravaloarea biletelor de odihna sau tratament, suma care nu poate depasi 700 de lei, si va plati de asemenea si contravaloarea transportului salariatilor in statiunile unde isi vor petrece concediul.

La ora actuala pe statele de plata ale Atlas figureaza 600 de salariati, salariul mediu brut la nivelul societatii fiind de aproximativ 1.250 de lei.