Reprezentantii sindicatului si ai administratiei de la Atlas SA au finalizat negocierea Contractului Colectiv de Munca (CCM) pe anul 2005-2006, ale carui prevederi vor intra in vigoare de la 1 iulie
Potrivit liderului sindicatului de la Atlas, Romica Girneata, majorarea salariilor va fi facuta in trei etape, respectiv cu 10% de la 1 iulie si cu cite 5% de la 1 noiembrie si respectiv 1 aprilie 2005. Pentru fiecare zi lucratoare, salariatii primesc un tichet de masa in valoare de 68.000 lei.

"De asemenea, prima de Craciun va avea o valoare impozabila de 1,9 milioane de lei, prima de vacanta va fi de 500.000 lei, iar cuantumul primei de Paste se va stabili in acea perioada. Conform prevederilor Contractului Colectiv de Munca, conducerea Atllas va achita 5,7 milioane de lei din pretul biletului de odihna si va achita si contravaloarea transportului. In ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de munca si a protectiei muncii, mecanicii vor primi gratuit, vara, cite o salopeta cu mineca scurta", a adaugat liderul sindicatului de la Atlas, Romica Girneata.

In ceea ce priveste plata orelor suplimentare, pentru fiecare ora lucrata intre luni si vineri, sporul acordat este de 75%, iar pentru orele lucrate suplimentar in cursul zilelor de simbata sau duminica sporul va fi de 100%. Pe statele de plata ale Atlas figureaza aproximativ 785 de angajati, salariul mediu brut la nivelul societatii fiind de peste 9 milioane de lei.