AVAS a prelungit pentru a treia oara, pana la 3 februarie, termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea societatii Electroputere Craiova. Acest lucru s-a facut in urma solicitarii Asociatiei Salariatilor ELPAS Craiova, care a cumparat, saptamana aceasta, dosarul de prezentare a firmei.
La solicitarea potentialilor investitori, AVAS a prelungit deja, de doua ori, termenul de depunere a ofertelor, ultima oara pentru 20 ianuarie. Institutia a anuntat in noiembrie 2005 ca doreste sa vanda prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, 78 de milioane de actiuni reprezentand 62,8% din capitalul social.
Structura actionariatului si pachetul de actiuni scos la vanzare se vor definitiva in functie de modificarea capitalului social al Electroputere, in urma iesirii din patrimoniu a unor active care au facut obiectul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, precum si a unor active cu caracter social.
In aceste conditii, AVAS va vinde intreg pachetul de actiuni pe care il va detine la data incheierii contractului de vanzare-cumparare de actiuni. (Maria Vulpe)