In conditiile in care suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor este de 2,67 mp, in timp ce normele europene prevad 26 mp, Agentia pentru Protectia Mediului recomanda Primariei sa intocmeasca proiecte de mediu pentru accesarea celor 8 milioane de euro puse la bataie in acest an de Ministerul Mediului pentru amenajarea unor parcuri.

Ocazie de milioane de euro! Galatiul ar putea avea noi spatii verzi realizate pe banii Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile. Solutia este simpla, reprezentantii Primariei trebuind sa intocmeasca pina la 1 octombrie proiecte privind necesitatea amenajarii unor parcuri in municipiu.

Directorul APM, Mihai Turcu, considera mai mult decit oportuna realizarea de catre Primarie a unor proiecte in acest sens, mai ales ca la Galati suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor este de 2,67 mp, in timp ce normele europene prevad o suprafata 26 mp pe cap de locuitor.

"Avind in vedere obligatiile administratiei locale privind crearea de noi spatii verzi, precum si actualizarea pina la 1 ianuarie 2008 a registrului local al parcurilor, Primaria ar trebui sa intocmeaca aceste proiecte pentru a beneficia de acesti bani", a mai spus MIhai Turcu.

Finantare pentru 50 de parcuri in toata tara

"Programul national pentru imbunatatirea factorilor de mediu prin realizarea de spatii verzi in localitati" pune la bataie pentru acest an 8 milioane de euro. Este vorba despre o actiune a Ministerului Mediului care se va desfasura pe o perioada de 3 ani, cu posibilitate de prelungire.

"Autoritatile administratiei publice locale trebuie sa depuna proiectele la Ministerul Mediului. Beneficiarii finantarilor incaseaza sumele aprobate in baza cererii si a contractului de finantare incheiat cu Administratia Fondului pentru Mediu", a explicat Turcu.