Centrul Teritorial de Instruire pentru IMM din cadrul CCI Bihor anunta ca s-a modificat Ordinul nr. 54/2006 privind aprobarea Procedurii de Implementare a Programului de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata. Astfel obiectivul principal al Programului il constituie sprijinirea operatorilor economici, persoane juridice, si /sau persoane fizice si asociatii familiale autorizate, prin facilitarea accesului la achizitionarea de masini, utilaje si instalatii, cu scopul imbunatatirii performantelor economice si tehnice, urmarind adaptarea la cerintele determinate de aderarea la Uniunea Europeana, prin cresterea nivelului de com- petitivitate, sporirea protectiei consumatorilor si securitatii alimentare.
Beneficiari eligibili, pe langa conditiile mentionate in ordinul nr. 24/2006 trebuie sa desfasoare activitatea principala conform literei a) cel putin un an anterior datei depunerii solicitarii acordului de principiu.
Beneficiarii care in ultimii trei ani consecutivi au beneficiat de ajutoare de stat in valoare cumulata de peste 400 de mii lei noi nu pot primi alocatii financiare nerambursabile in cadrul acestui Program. Alocatia financiara nerambursabila se acorda pentru sumele cheltuite pentru achizitionarea de masini, utilaje si instalatii aferente grupei 2.1 din anexa la HG. Nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cu exceptia jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, mese de biliard, precum si a instrumentelor muzicale si automatelor muzicale.
Alocatia financiara nerambursabila se acorda numai pentru achizitionarea de masini, utilaje si instalatii specifice activitatii principale desfasurate de operatorul economic.
In cazul masinilor, utilajelor si instalatiilor ajutorul financiar va fi acordat numai daca acestea sunt noi, introduse pe piata si puse in functiune cu respectarea reglementarilor tehnice aplicabile.