Uzina Rulmentul Brasov va fi lansata la privatizare in maximum doua luni, cu posibilitatea ca jumatate din datoriile de 55 de milioane de euro detinute de companie sa fie sterse, a declarat Razvan Orasanu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, citat de Mediafax. Termenul al treilea pentru privatizarea uzinei brasovene va expira la 10 octombrie, insa situatia prezenta nu se va schimba prea mult. Formula gasita de AVAS pentru a sterge jumatate din datoriile companiei este impunerea unei conditii potentialului investitor, care sa vina pe termen de cinci ani cu o investitie echivalenta. In aceasta formula este prevazuta si o schema de ajutor de stat care include companiile Electroputere Craiova si Aversa Bucuresti.
Singura interesata de preluarea uzinei brasovene este compania israeliana Shabum International Ltd, care este reprezentant unic pe piata romaneasca al firmei Iscar, prezenta in Romania de peste 30 de ani.
In ceea ce priveste disponibilizarile de personal, presedintele AVAS a spus ca nu au fost luate deciziile finale in acest sens. Liderul sindical al Rulmentului declarase la sfarsitul lui august ca peste 300 de salariati, din totalul de 2.900 de angajati, vor fi disponibilizati la primirea aprobarii de la AVAS.
Mai trebuie spus ca datoriile in valoare de 55 de milioane de euro, inregistrate de Rulmentul, le includ pe cele la bugetul de stat, mai mult de jumatate fiind majorari si penalitati, datorii comerciale si linii de credit. (S.N.)