Compania Romarm Bucuresti va mentine anul viitor un numar mediu maxim de 1.200 angajati care sa asigure intretinerea si paza unitatilor pana la privatizare, cu 300 de persoane mai putin decat in 2008, in timp ce Avioane Craiova isi va pastra actuala schema de personal, care include 100 de salariati. Angajatilor pastrati li se vor achita drepturi salariale in cuantum total de 30 milioane lei, incluzand indemnizatiile pentru concediu de odihna, de incapacitate temporara de munca si sume aferente preavizelor, conform unui proiect de hotarare de guvern.
Conform legii, societatile producatoare pentru industria de aparare sunt obligate sa mentina in functiune sau sa asigure paza si conservarea instalatiilor in perioada in care nu exista comenzi din partea statului. Mentinerea unui numar minim de salariati garanteaza faptul ca statul poate respecta standardele impuse in domeniu de NATO si UE.
Numarul mediu maxim de persoane pentru companiile din industria de aparare, care efectueaza activitati de intretinere, reparatii, paza, conservare a patrimoniului si administrative cu salariati incadrati cu contract individual de munca pe durata nedeterminata si care nu desfasoara activitatea de baza din lipsa de comenzi sau de contracte, este aprobat anual de catre Guvern.
Pentru 2007 a fost aprobat un numar mediu maxim de 2.625 angajati, redus in 2008 la 1.600 persoane.