Zeci de bucuresteni au fost fermecati de faptul ca preturile sunt mici si s-au adunat, luni, la primul magazin de bunuri confiscate deschis in Capitala de Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, informeaza Mediafax.
Bucurestenii s-au adunat inca de la primele ore ale diminetii in fata magazinului din strada Mariuca nr. 14, desi acesta era programat sa se deschida la ora 9.00.
Cele cateva zeci de persoane s-au inghesuit la intrare, astfel ca a fost nevoie de interventia agentilor de paza pentru a se restabili ordinea. Accesul in magazin a fost permis treptat, astfel ca in fata acestuia s-a format o coada de cateva zeci de metri.
Oamenii pot cumpara imbracaminte, incaltaminte, electrocasnice, dar si decoratiuni pentru bradul de Craciun, la preturi mai mici decat in alte centre comerciale.
"Incasarile din valorificarea bunurilor confiscate au crescut cu 13% in primele 10 luni ale anului 2010 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009. Acest fapt se datoreaza, pe de o parte, intensificarii activitatilor de control ale ANAF si ale structurilor subordonate - Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor, iar pe de alta parte se datoreaza unei mai bune organizari a activitatii de valorificare. Speram ca, odata cu deschiderea in Capitala a acestui prim magazin ANAF de vanzare a marfurilor confiscate, incasarile din valorificarea acestor bunuri vor creste semnificativ", a declarat intr-un comunicat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.
Costurile pentru amenajarea magazinului s-au ridicat la circa 15.000 lei..