Agentia de Plati pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit in mai cereri de finantare prin programul Sapard in valoare record de 334 milioane euro, iar institutia apreciaza ca mentinerea ritmului de absorbtie ar permite atragerea integrala a sumelor alocate de UE prin acest program.
"Inregistram cereri cu o valoare insumata apropiata de valoarea unei alocari financiare anuale. Consideram ca, in acest ritm, vom epuiza toate fondurile alocate de Uniunea Europeana prin programul Sapard in cateva luni", a declarat intr-un comunicat directorul general al institutiei, Samoila Szabö.
Proiectele private au atras fonduri in valoare de aproape 80 de milioane de euro, in timp ce restul reprezinta investitii in laboratoare sanitar-veterinare, infrastructura rurala calamitata si drumuri forestiere.
Centrele Regionale de Plati au primit in mai 644 de cereri, care au vizat investitii in exploatatii agricole (288 de cereri), reabilitarea infrastructurii rurale afectate de calamitati (158), diversificare economica (93), silvicultura (52), industria agroalimentara (41) si laboratoare sanitar-veterinare (12). (M.C.I.)