Fondurile ISPA pentru mediu alocate la nivel national, in valoare de 70 de milioane de euro, ar putea fi blocate.
ßi acest lucru s-ar putea intampla daca se dovedeste ca un proiect ISPA derulat la Constanta a fost fraudat, a declarat Anca Boagiu, ministrul Integrarii Europene, citata de Mediafax.
In prezent, exista o actiune in instanta impotriva presedintelui Consiliului Judetean Constanta, din cauza unui proiect ISPA coordonat de Ministerul Mediului.
Proiectul are o valoare de 17 milioane de euro si DLAF (Departamentul de Lupta Antifrauda) trebuie sa stabileasca daca s-au inregistrat fraude. Anca Boagiu a anuntat la 4 august ca Ministerul Integrarii Europene va da in judecata Consiliul Judetean Constanta pentru gestionarea proasta a proiectului care privea construirea unui pavilion expozitional.
Acest proiect este dat ca exemplu de "asa nu" de catre ministrul Integrarii, neputand fi gestionat din incapatanarea Consiliului Judetean Constanta si a presedintelui Consiliului Judetean. Autoritatea locala va trebui sa inapoieze Comisiei Europene sase milioane de euro.
Ministrul Integrarii a mai declarat ca locuitorii Constantei au doua proiecte pierdute, atat pavilionul expozitional, cat si statia de epurare. (S.N.)