Constantin Gheorghe publica pe blog articolul "Mafia.ro", pe care il puteti citi in continuare.
'Devine din zi in zi mai clar conturul Mafiei care l-a creat pe traian basescu, intai ca Primar General al Capitalei, apoi ca Presedinte al Romaniei. O Mafie care cuprinde in randurile sale in special oameni din serviciile secrete si oameni de afaceri din noua generatie, cea care a lipsit de la "facerea" capitalismului romanesc post revolutionar.
Simplificand, in anii 90 ai secolului trecut s-au conturat doua mari grupuri economice, unul centrat pe actualul PSD, altul centrat pe actualul PNL. Cele doua grupuri operau de o maniera suficient de discreta, pe principiul ca mata cu clopotei nu prinde soareci, si aveau zone in care afacerile se intersectau. Mai mult, desi pare bizar, erau mai putin dependenti de stat (eram in plina tranzitie, si statul nu avea prea multi bani pentru investitii publice) decat cei despre care vreau sa va vorbesc.
Intre timp a aparut o noua generatie de oameni de afaceri, mai tineri si fara conexiuni in politica, sau cu slabe conexiuni. Ea isi cauta un vector politic. Si l-au gasit in traian basescu. Un traian basescu pe care l-au testat la integritate pe vremea mandatului sau la Ministerul Transporturilor, in timpul guvernarii CDR. Atunci trebuie cautata originea marilor averi ale lui Casuneanu si Umbrarescu, ale altor regi ai asfaltului.
Acestora li s-a parut o investitie rentabila sprijinirea lui basescu in alegerile pentru Primaria Capitalei. Capitala are cel mai mare buget dintre toate municipalitatile tarii, si este o foarte buna vaca de muls. Cred ca in timp nucleului initial de oameni de afaceri care l-au fabricat pe politicianul traian basescu li s-au adaugat si altii, inclusiv cei pe care basescu i-a tot prezentat drept "Mafia personala a lui Adrian Nastase". Era un scandal de ochii lumii, pentru ca sunt suficiente date care pot confirma ca Bittner, Petrache si compania, desi numarati in curtea PSD, castigau cu basescu Primar General. Iar dupa 2005 nu i-a deranjat nimeni. Cat il priveste pe Puiu Popoviciu, ati mai auzit ceva despre el de la guresele noastre "organe"?
Ramane neclar, pentru mine, cel putin, momentul in care a intrat in scena grupul fostilor securisti din serviciul care se ocupa cu afaceri economice si spionaj economic si tehnologic pe vremea lui Ceasca. Dar fara cunostintele lor si fara retelele lor de agenti si de oameni de influenta, pe care nimeni nu le-a putut demantela, crearea omului politic traian basescu si impunerea lui in constiinta publica nu ar fi fost posibila. Nu uitati ca unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai lui traian basescu a fost Sorin Rosca Stanescu (SRS), fost informator al securitatii, dar si afacerist de succes in presa. Nu va luati dupa falimentul "Ziua". Era planificat, pentru ca ziarul nu mai folosea la nimic din ceea ce fusese planificat sa faca.
Acestui grup de interese economico-securiste i-a trecut cateva gloante pe langa ureche. De aceea in anii 2001-2004 o parte din el a jucat si pe cartea Adrian Nastase. Prima victorie a grupului a fost impunerea lui Cosmin Gusa in curtea PSD, ca al doilea om in partid. Pana s-au prins pesedistii, si l-au usuit. Unde s-a refugiat baiatul? La traian basescu in ograda!
Atunci incepe marea manipulare, care va duce la perceperea lui AN drept intaiul corupt al tarii. Cu largul sprijin al unei parti din SRI, pentru ca Adrian Nastase, spre deosebire de basescu, nu era larg la punga cu baietii cu ochi albastri. Si a platit pentru asta! Iar basescu a invatat lectia!
Elena Udrea este un produs al acestei mafii economico-securiste. Prin intermediul lui Cosmin Gusa, s-a incercat infiltrarea ei in PSD. Nu s-a reusit. Nu stiu cand s-a petrecut prima intalnire intre basescu si Udrea. Dar a fost dragoste la prima vedere. Iar Mafia a obtinut un instrument in plus de control in ceea ce-l priveste, speculandu-i dependenta de ea.
Un alt moment delicat pentru mafie a fost exluderea PD-L de la guvernare. Din pacate, PNL n-a reusit (cred ca nici nu a incercat serios, daca a incercat) sa curete aceasta mafie. Cred ca si liberalii au fost infiltrati de ea. De aceea au fost puse la "munca" toate resursele, umane si materiale, pentru realegerea lui traian basescu. Inclusiv revenirea lui Gusa in PSD, pe langa Geoana, si legarea lui de Vantu, membru de frunte al Mafiei, in paranteza fie spus!
Unde suntem acum? In faza de consolidare a puterii acestei Mafii, in plan politic, si in plin proces de preluare a intregii economii, prin parazitarea statului. Si prin distrugerea, cu ajutorul institutiilor statului, a oricaror concurenti de pe piata banilor publici.
Acum putem intelege mai bine si miza formarii noului partid "de stanga", si pe cea a schimbarii din functie a lui Geoana, la Senat, si modificarile Constitutiei, si tot ce se intampla in economie.
Asadar, lucrurile stau cam asa, in economie: totul e portocaliu. Totul este dat pe ochi frumosi. Care misca in front si nu cotizeaza la partid e dat la gazeta. Iar cand lucrurile devin cotoioase, vine oficina de pe Net sa mute scandalul in curtea altora.
Iar ce scrie Ciutacu despre viitorul radios al Fecioarei din Plescoi (viitoare presedinta a Romaniei !? - n. red.) e de luat serios in seama. Mafia economico-securista este tot mai puternica si mai influenta. Iar miza este uriasa: zeci de miliarde de euro numai din fondurile europene nerambursabile.'