Romania a ocupat, in august, locul patru la nivelul UE in privinta cresterii productiei industriale, cu un avans de 1,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce la nivelul blocului comunitar indicatorul a scazut cu 1,1% in intervalul analizat, potrivit datelor Eurostat. Romania a fost devansata de Irlanda (4,2%), Germania (1,8%) si Cehia (1,7%), potrivit unui comunicat al Biroului European de Statistica - Eurostat. La polul opus se situeaza Letonia (-11,1%), Spania (-7%) si Italia (-5,3%). In Bulgaria, productia industriala a scazut cu 3,5%.
Dintre statele membre ale caror date privind evolutia productiei industriale sunt disponibile, indicatorul a crescut, in august, fata de aceeasi luna a anului trecut, in sase tari, s-a redus in 14 si s-a mentinut intr-un singur caz.
Comparativ cu luna iulie, in august Romania a inregistrat o scadere a productiei de 2,5%, in timp ce la nivelul UE a fost consemnat un avans de 0,5%. Pentru aceasta perioada, cele mai dinamice evolutii au fost inregistrate de Irlanda (6,2%), Germania (3,3%) si Estonia (1,6%).
Cele mai importante pierderi au fost consemnate de Lituania (-4,5%), Bulgaria (-4,2%) si Slovacia (-3,9%).