Romania a preluat ieri presedintia Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) de la Republica Moldova, iar in functia de presedinte a ICPDR a fost numit secretarul de stat din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), Lucia Ana Varga, anunta The Money Channel, care preia un comunicat al ministerului. Romania va prelua pentru o perioada de un an presedintia Comisiei.
Romania a anuntat ca prioritati pentru intervalul in care va detine presedintia ICPDR realizarea cu succes a expeditiei comune de evaluare a calitatii apei fluviului Dunarea si lansarea unui proiect prin care se urmareste realizarea in comun a hartilor de risc la inundatii pentru intregul curs al Dunarii.
Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea are sediul la Viena. Romania a devenit stat membru al ICPDR in 1995. La 29 iunie 1994, 11 state situate in Bazinul Dunarii, si anume Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Romania, Slovacia, Slovenia si Ucraina au semnat la Sofia Conventia privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea. Ulterior, Con-ventia a fost semnata de Bosnia si Hetzegovina, cat si de Serbia si Muntenegru. (M.C.I.)