Producatorul suedez de cosmetice Oriflame inten-tiona sa investeasca intre 35 si 50 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici in Romania, dar a preferat in cele din urma Rusia din cauza taxelor si a impozitelor mari de pe piata romaneasca.
„Cu cat costurile investitiei cresc, se majoreaza si pretul produselor, care nu mai sunt competitive si, in aceste conditii, nu poti supravietui cu o marja de profit mica“, a declarat, citata de Mediafax, Monica Tatoiu, directorul general al Oriflame Romania. Ea a precizat ca fabrica urma sa fie construita pe un teren situat in partea de nord a Bucurestiului, zona in care se afla si sediul companiei. Potrivit oficialului Oriflame, grupul suedez a ocolit Romania si cand s-a luat in discutie deschiderea unui centru regional, fiind aleasa, de aceasta data, Ungaria.
Pana in prezent, Oriflame a investit in Romania in jur de 6 milioane de euro. Compania a deschis un nou centru de vanzare la Timisoara, un centru de comenzi zonale la Constanta si, de asemenea, a investit intr-un centru de vanzare la Iasi.
Anul trecut, Oriflame a inregistrat o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro, pentru acest an fiind estimata o crestere de 20-30%.