Romaero Bucuresti a incheiat cu societatea americana Lockheed Martin un contract-cadru cu o valoare de pornire de 30 de milioane de dolari pentru modernizarea a 4 avioane Hercules C-130 din dotarea Armatei romane.
Dan Ioan Popescu, ministrul Economiei si Comertului, a spus ca din acest contract Romaero va incasa in urmatorii trei ani cel putin 30 de milioane de dolari, valoarea contractului urmand sa creasca in cazul in care cele doua companii vor extinde colaborarea pentru modernizarea altor avioane de acelasi tip, cel mai probabil 4, care urmeaza sa fie cumparate din SUA. De altfel, autoritatile au refuzat sa spuna care este suma pe care o vor primi americanii de la compania Lockheed Martin, care in acest contract sunt principalii furnizori de componente pentru modernizarea aparatelor de zbor.
"Sper ca valoarea contractului sa creasca. Flota romaneasca a avioanelor Hercules va cuprinde in urmatorii doi ani alte patru avioane, pentru achizitionarea carora se poarta negocieri", a specificat, la randul sau, Decebal Ilina, secretar de stat in Ministerul Economiei.
Contractul semnat ieri permite extinderea colaborarii dintre cele doua companii pentru modernizarea sau intretinerea unor aparate Hercules aflate in prezent la baze aeriene din Europa de Vest. Acordul va facilita transformarea Romaero dintr-un centru national intr-un centru regional de mentenanta a aparatelor Hercules.
Lockheed Martin este cel mai important furnizor de servicii de tehnologie a informatiei si integrator de sisteme pentru guvernul SUA.