Romanii si-au construit case mai scumpe anul acesta fata de anul trecut. Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) valoarea lucrarilor de constructii a crescut cu aproximativ 35% in aprilie anul acesta, fata de aprilie 2006.
Totodata, valoarea totala a constructiilor pentru primele patru luni ale anului a crescut cu 30%. De asemenea, majorarea valorii fata de aprilie 2006 a fost consemnata pe toate tipurile de constructii, cladiri nerezidentiale, cu o crestere de peste 46%, cladiri rezidentiale cu circa 36% si constructii ingineresti, cu o crestere de aproximativ 30%. Cu toate acestea insa, ritmul de constructie a locuintelor in Romania este de patru ori mai redus decat cel din Europa, potrivit unui studiu al companiei Eurisko.
Conform analizei, pe piata romaneasca au fost construite in ultimii ani cel mult doua locuinte la mia de locuitori, nivel de patru ori mai redus decat ritmul de livrare din Europa. Cele mai multe locuinte construite s-au inregistrat in perioada 2003-2005, in regiunea nord-est, considerata cea mai saraca din tara, se arata intr-un comunicat al companiei de servicii imobiliare. (M.C.I.)