Desi Delta Dunarii pare "moarta" iarna, pensiunile turistice din zona au lansat oferte pentru petrecerea Revelionului in zona. Iar asta ar fi pentru prima data in istoria turismului romanesc.
Pentru patru nopti, pretul unui pachet complet de servicii oferite de pensiuni variaza intre 99 si 150 de euro. La scurt timp dupa lansarea ofertei, dintre cele 280 de locuri oferite de cele 38 de pensiuni turistice din Delta, 100 au fost deja ocupate.
Potrivit presedintelui ANTREC Tulcea, Silviu Gheorghe, programele de Revelion includ pescuit la copca, concursuri de tir, patinaj pe lacurile inghetate, jocuri de orientare si supravietuire.
In acest an, numarul turistilor care au vizitat Delta a atins o cifra-record, iar cei mai multi vin din Ungaria. Astfel, in primele noua luni ale anului, numarul celor care au vizitat zona a fost de doua ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.
De pilda, anul trecut au fost numai sase curse care au transportat turisti straini in portul Tulcea, iar in acest an organizatorii de excursii in zona au marit numarul curselor la 100. Iar anul viitor se preconizeaza 400 de curse fluviale.