Companiile A&G Communication Grup si Telestar Corporation GmbH au renuntat, fiecare, la o parte din resursele solicitate si primite de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), respectiv la cate 400.000 de numere nationale pentru telefonia fixa.
Potrivit ANRC, aceste societati vor utiliza in continuare cate 10.000 de numere nationale geografice din domeniul 0Z=03 pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa in Bucuresti si cate 1.000 de numere din domeniu 0Z=08 pentru servicii oferite prin intermediul cartelelor preplatite. ANRC a alocat, de asemenea, noi resurse de numerotatie companiilor RCS & RDS si Dial Telecom.
Astfel, RCS & RDS a primit 60.000 de numere care vor fi utilizate pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, din domeniul 0Z=03, in judetele Arges, Brasov, Constanta, Iasi, Timis si Vaslui. Compania Dial Telecom a primit dreptul de a utiliza 10.000 de numere nationale geografice care vor fi folosite pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixa in Bucuresti. (Senica Micu)