Alexandros Galiatatos este noul director general al AFDJ. Se pare ca liberalul s-a vindecat de boala care l-a facut sa demisioneze din functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si e hotarit sa aduca Administratia Fluviala a Dunarii de Jos la standardele dorite de Orban.

Pentru a doua oara in aceasta prima jumatate de an a fost schimbat directorul general al Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (AFDJ). Nu cu mult timp in urma, dupa instalarea lui Ludovic Orban in fruntea Ministerului Transporturilor, democratul Mihai Ochialbescu a fost inlocuit in functie de liberalul Radu Rus. Acesta din urma a fost insa inlaturat ieri din fotoliul de director general. Acum noul sef al AFDJ este Alexandros Galiatatos. Numirea liberalului in functia de director general al AFDJ a reprezentat o surpriza atit pentru salariatii din societate, cit si pentru colegii de partid ai acestuia.

Trebuie facuta precizarea ca, pina in urma cu citeva saptamini, liberalul Alexandros Galiatatos a ocupat functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor. Penelistul a renuntat la fotoliul de la minister invocind motive medicale.

Se pare ca fostul director general, Radu Rus, nu are nici o problema cu faptul ca a fost inlocuit dupa doar citeva saptamini. "Nu e nici o problema. Doar nu am fost numit in functie pe viata. Acum imi voi relua functia de director tehnic in cadrul AFDJ, functie pe care am ocupat-o inainte de a fi numit director general", ne-a declarat ieri Radu Rus.

Surprize, surprize

Asa cum am aratat mai sus, chiar si pentru colegii lui Galiatatos din PNL Galati a reprezentat o surprinza instalarea acestuia in functia de director general al AFDJ. Multi dintre liberali erau convinsi ca relatiile dintre colegul lor si Ludovic Orban sint dintre cele mai tensionate. Surse din interiorul Partidului National Liberal ne-au informat ca numirea lui Galiatatos este rezultatul insistentelor presedintelui Organizatiei Judetene PNL, Victor Paul Dobre, pe linga premierul Calin Popescu Tariceanu.

Surprinsi au fost si liderii de sindicat din curtea regiei autonome galatene. Spre exemplu, presedintele Sindicatului Lucratorilor de la Dunare "Farul", Stefan Frunza, ne-a declarat ca insusi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, l-a asigurat ca fostul secretar de stat nu va fi sef la AFDJ. "Ministrul Orban mi-a spus ca nici nu vrea sa se gindeasca la a-l numi pe Galiatatos in functia de director general. Acum nici nu mai stiu ce sa cred. Asta e", ne-a declarat Stefan Frunza.