O instanta de judecata din cadrul Tribunalului Galati a decis la sfarsitul saptamanii trecute ca Sindicatul Solidaritatea al Siderurgistilor (SSS) Galati este reprezentativ la nivelul combinatului siderurgic, dupa ce Judecatoria Galati hotarase exact contrariul. Reamintim ca procesul a fost initiat de cele trei federatii de pe platforma siderurgica, la care s-a adaugat ulterior si administratia ArcelorMittal Galati.

Actiunea in justitie a fost presarata de tot soiul de incidente, cum ar fi discutiile pe marginea cailor de atac formulate de cele doua parti. Federatiile au sustinut constant ca s-a formulat recurs la decizia primei instante, in timp ce reprezentantii SSS Galati au mers pe varianta apelului. Nu mai e cazul sa amintim si toate exceptiile invocate de sindicate, care au condus la amanarea cu luni bune a pronuntarii unei decizii in dosar.

Tribunalul Galati a decis finalmente ca este vorba de calea de atac a apelului, desfiintand ulterior sentinta Judecatoriei Galati prin care reprezentativitatea "Solidaritatii" fusese anulata. Chiar daca procesul a durat mai bine de un an, acesta este departe de a se fi incheiat, in conditiile in care ambele parti pot ataca hotararea la Curtea de Apel Galati.