Afirmatia apartine sefei biroului juridic din cadrul Primariei, Tincuta Patruta, care a incercat sa-l scoata basma curata pe primarul Dumitru Nicolae dintr-o serie de procese stanjenitoare in care se judeca cu un om de afaceri galatean. Inregistrarea audio a discutiei, precum si declaratiile a doi martori vor ajunge la DNA.

Popescu Nicolae, om de afaceri galatean, care s-a ocupat de mai multe contracte incheiate cu Primaria, printre care se numara si realizarea bancutelor metalice de pe Faleza, sustine ca scena jenanta s-a petrecut in cursul lunii trecute la poarta lui.

Dupa cum recunoaste chiar Tincuta Patruta in inregistrarea facuta de omul de afaceri, "delegatia" Primariei a fost trimisa la ordinul expres al lui Dumitru Nicolae. "M-a trimis primarul, pentru ca primarul nu ma trimite la toti debitorii din oras", spune sefa serviciului juridic din Primarie.

Toata discutia s-a purtat pe marginea anularii unei concesiuni pentru o suprafata de 758 mp amplasata la intersectia strazilor Basarabiei cu Rizer acordata omului de afaceri in 1999 in baza unui contract. Cum primarul a anulat concesiunea fara nicio explicatie, omul l-a actionat in judecata, in prezent avand pe rolul instantelor mai multe procese cu municipalitatea.

Dosarele au luat intre timp o directie nefavorabila Primariei, motiv pentru care s-a incercat un soi de troc pentru acoperirea intregii afaceri.

Daca nu intelegi de vorba buna, poate merge cu amenintari

Dupa cum reiese din inregistrarea audio a convorbirii, Tincuta Patruta incearca initial sa-l convinga pe omul de afaceri ca-i poate repune concesiunea pe rol daca isi va plati debitele pe anii 2004, 2005 si 2006 in contul concesiunii. Brusc aceasta schimba tonul si arunca bomba: "Haideti. Renuntati la o parte din procese si dati la pace cu primarul, iar noi va repunem concesiunea pe rol".

La discutie au asistat, pe langa familia lui Popescu Nicolae, si mai multi martori, doi dintre acestia - George Oprea si Jean Gherasim - fiind dispusi sa depuna marturie vizavi de cele auzite. Omul de afaceri a refuzat initial sa discute cu primarul pe acest subiect, astfel ca unul dintre angajatii Primariei trece la amenintari: "Aveti autorizatie pentru schimbarea fatadei cladirii? Poate ar trebui sa chem Politia Comunitara si sa verificam". Popescu Nicolae accepta intr-un final sa discute cu primarul, dar intalnirea nu a mai avut loc nici pana in ziua de astazi.

"Depun plangere penala la DNA. Pun inregistrarea audio, dar aduc si martori, pentru ca probabil vor spune ca nu se pot folosi de ea. Iata pana unde pot ajunge, domnule!", ne-a declarat Popescu Nicolae.