Intentia grupului Renault si Nissan de a prelua fabrica de automobile de la Craiova este serioasa. Astfel, grupul a transmis Guvernului roman o scrisoare de intentie pentru preluarea uzinei Daewoo de la Craiova, pentru a suplimenta capacitatea de fabricatie a modelului Dacia Logan, relateaza publicatia franceza „La Tribune“, citata de Mediafax.
Dupa cum se stie, uzina de la Craiova mai poate produce autovehicule sub marca Daewoo pana la inceputul lui ianuarie, dupa ce General Motors a prelungit acordul de licenta care expira in octombrie. Publicatia franceza a precizat recent ca obiectivul Renault ar fi productia in Romania a 150.000 de autovehicule in acest an si depasirea in 2006 a nivelului de 300.000 de masini.
Si grupul american General Motors s-a aratat interesat in trecut sa preia producatorul roman, insa discutiile nu s-au concretizat printr-un acord.
Daewoo Motor detine un pachet de 51% din actiunile societatii de la Craiova. Diferenta de 49% din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4% din actiuni. Guvernul a mandatat Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie sa negocieze preluarea actiunilor aflate in posesia companiei sud-coreene, pentru a vinde ulterior pachetul majoritar unui investitor strategic.
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat la inceputul acestei saptamani ca autoritatile vor semna in circa doua saptamani contractul de preluare a actiunilor detinute de partea coreeana la Daewoo Craiova.
Mai ramane de vazut cat va costa statul roman sa preia actiunile de la partea coreeana si cu cat le va vinde mai departe catre cei interesati. Abia atunci vom sti cat de bun administrator este statul nostru. (Mugur Cosmin)