Ne-au scos in strada de bucurie, ne-au facut sa aruncam televizoarele pe geam de disperare, ne-au facut sa simtim ca suntem si noi cineva acolo, intre cei mari ai fotbalului, ne-au infrumusetat viata. Gica Hagi va ramane cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, iar Gica Popescu omul fara de care succesele Generatiei de Aur nu ar fi fost posibile. Cei doi fotbalisti ar trebui sa constituie, prin talentul lor urias si aura de zeitati pe care le-au oferit-o milioanele de suporteri, un exemplu de moralitate, corectitudine si bun simt pentru romani. Din nefericire - si nu atat pentru ei, cat mai ales pentru noi - Hagi si Popescu se dovedesc in afaceri asemenea tuturor celor care ne amarasc viata de zi cu zi: profitori si neseriosi. Cel mai dezamagitor exemplu il ofera de ceva timp Gica Popescu, acuzat oficial de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul transferurilor ilegale de fotbalisti. In plus, "Baciul" a tras recent statului o teapa de peste 12 miliarde lei vechi. Nici "Regele" nu a avut mila de "supusii" sai si este executat silit de catre Fisc pentru neplata unor datorii de aproape 4,4 miliarde lei vechi.
Giga Hagi si Gica Popescu se afla in topul celor mai bogati romani, anii de truda pe teren, contractele publicitare si afacerile personale dezvoltate in ultimii ani aducandu-le in conturi multe zeci de milioane de euro. Este de la sine inteles ca nimeni nu ar avea ceva de comentat in privinta aceasta, "Regele" si "Baciul" meritandu-si cu varf si indesat banii, ba chiar am putea spune ca Hagi merita mult mai mult pentru cate a facut pe terenul de fotbal. Nu putem intelege insa de ce doi multi-milionari in euro (Hagi are o avere estimata la 30 milioane, in timp ce Popescu se apropie de 40 milioane) nu isi platesc darile catre stat, ajungand in situatia umilitoare de a fi executati silit de catre Fisc. Potrivit datelor oficiale ale Ministerului de Finante, la data de 31 martie 2008, marele Hagi avea datorii neachitate catre bugetul de stat in valoare de 438.071 lei. Culmea este ca datoriile sunt inregistrate chiar de catre cea mai de succes afacere a sa, hotelul Yaki din Mamaia. SC Hagi Sport SRL, firma care administreaza hotelul, este detinuta de Gica Hagi si sotia sa, Marilena, are 104 angajati declarati si o cifra de afaceri consistenta, de 7.320.468 lei, in anul fiscal 2006. In plus, hotelul lui Hagi a inregistrat in acelasi an un profit de 1.288.971 lei, deci nu poate spune ca nu ar fi avut bani sa-si achite impozitele. Nici in celelalte firme ale fostului fotbalist de geniu lucrurile nu sunt tocmai limpezi. Astfel, SC GM Imobiliare SRL din Bucuresti, pe care o patroneaza tot alaturi de sotia sa, Gica Hagi, a inregistrat anul trecut pierderi de peste 200 milioane lei vechi. Pe de alta parte, o alta firma din domeniul imobiliarelor, SC Dream Team Spirit SRL Bucuresti, controlata, dupa cum spune si titulatura, de catre Gica Hagi, Gica Popescu si Dan Petrescu, nu are depusa pana acum nici o evidenta contabila la Ministerul Finantelor, desi functioneaza din 2004.

"Baciul" Popescu, un rechin imobiliar cu dosar greu la DNA

"Regele" Hagi este insa mic copil pe langa "Baciul" Popescu atunci cand vine vorba de driblat bugetul de stat. Gica Popescu inregistreaza printr-o singura unitate si anume Scoala de Fotbal "Gica Popescu" din Craiova datorii de 1.224.606 lei, fiind executat silit de catre Fisc. Fostul mare fotbalist a devenit un adevarat rechin imobiliar, deruland in prezent afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro in Craiova, Bucuresti si Constanta. Si-a sacrificat pana si scoala de fotbal care ii purta numele pentru a ridica pe amplasamentul acesteia un cartier rezidential, isi construieste un hotel de patru stele in buricul Capitalei si urmeaza sa investeasca intr-un proiect imobiliar de pe malul marii. In plus, mai detine o fabrica de anvelope in Calafat si pana acum cateva luni era patronul firmei Vincon Vrancea. Si-a vandut insa participatia catre Gigi Netoiu, alegand sa se dedice in totalitate afacerilor imobiliare. Gica Popescu a fost de la inceput un afacerist certat cu legea. Acum doi ani, cand Sebastian Bodu a declarat razboi evazionistilor din fotbal, "Baciul" a fost prins ca si-a insusit ilegal 1 milion de dolari in urma transferului lui Adrian Bratu de la Rapid la Galatasaray, platind ulterior un impozit de 400.000 euro pentru a scapa de puscarie. In prezent, Gica Popescu este cercetat de procurorii anticoruptie pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani in mega-dosarul transferurilor de fotbalisti.