Acest lucru se urmareste prin aplicarea HG 161 din 2006, act normativ care instituie obligativitatea tuturor angajatorilor de a transmite in format electronic registrul de evidenta al salariatilor.

"Termenul-limita de transmitere a registrului de evidenta a salariatilor in format electronic a fost data de 30 martie. Pina la aceasta data au respectat noua obligatie legala 5.825 de angajatori, fiind vorba de 63.848 de contracte individuale de munca. N-o sa aplicam imediat sanctiunile prevazute de actul normativ pentru neindeplinirea acestei obligatii, care sint cuprinse intre 2.000 si 5.000 lei, dar ii rugam pe angajatori sa ne transmita cit mai repede registrul de evidenta a salariatilor in format electronic", ne-a declarat inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca, Ionel Petrea.

Potrivit aceleiasi surse, datele care vor fi puse la dispozitie de catre angajatori, inclusiv de la societatile cu capital de stat sau institutii publice, vor fi transmise Inspectiei Muncii Bucuresti. "La ora actuala nu exista o evidenta stricta a numarului de salariati care lucreaza in baza unui contract individual de munca si acest lucru se urmareste prin noul act normativ. Si societatile care au capital de stat, institutiile publice sau societatile de interes local sint obligate sa ne transmita registrul de evidenta a salariatilor in format electronic", ne-a mai precizat Ionel Petrea.