CTP publica in Gandul articolul "Eu sunt Gore"
Aud ca Politia l-a arestat pe Gore, cel mai tare interlop din Cluj, si, de fapt, din intreaga lume, el fiind Ramaru, plus Jack Spintecatorul, plus el insusi inmultit cu 20, dupa cum se autoproclama. Domnul Gore, internat in spital pentru cufureala, s-a plictisit brusc si s-a carat, nu inainte de a ataca personalul si a injunghia un brancardier.
Un gen de eveniment care are loc aproape cotidian in Romania supraproductiei de violenta. Diferenta specifica in cazul domnului Gore consta in faptul ca inainte de a comite tentativa de omor si in timp ce era anchetat pentru 28 de acuzatii de viol, d-sa a fost de nenumarate ori invitatul de onoare al televiziunilor din Cluj. Etalandu-si muschii in tricouri inflorate, inconjurat de fete vesele, Gore si-a putut prezenta conceptia despre viata, mai exact despre moarte, omor, femei, razboi si pace. Nimeni nu s-a gandit o clipa ca aducerea pe ecran ca vedeta a unui ins cu un asemenea potential criminogen e aproape o crima. Si cand spun nimeni, ma gandesc la televiziuni, dar si la publicul lor. Important era ca goriloiul Gore, cu siguranta, facea rating, se uita lumea la el.
Astazi, privind din spatele ecranului de televizor, suntem cu totii egali in fata ratingului, asa cum cadavrele dezbracate la morga sunt egale intre ele. Subsemnatul nu mai nutresc nicio iluzie ca as fi invitat sa apar la televizor pentru felul in care gandesc si traiesc. Sunt un procent de audienta, cum e si Gore, cum sunt atatia alti speculanti, turnatori la securitate, smenari cu statul, santajisti, histrioni dementi care apar pe ecran ca sa analizeze situatia si sa dea povete populatiei - au si ei ratingul lor.
Daca as baga si eu pe cineva intr-o sectie de reanimare sau direct in pamant, as face mai mult rating decat toate aparitiile mele tv si editorialele pe care le-am scris.

PS
Andrei Plesu ne-a informat, in 2011, vara, ca Traian Basescu nu da doi bani pe intelectuali. Cred ca evaluarea d-lui Basescu este corecta.