Puratos Romania, lider pe piata ingredientelor de brutarie, patiserie si ciocolaterie, ofera producatorilor din industria alimentara solutii pentru realizarea unor produse echilibrate din punct de vedere nutritional ce vor satisface tendintele pietei in 2012.
Potrivit unor studii realizate in Romania, s-a constatat o crestere a interesului acordat alimentatiei zilnice, precum si trendul ascendent inregistrat cu privire la selectarea tuturor ingredientelor aflate in compozitia produselor de brutarie sau patiserie de pe piata.
Conform studiilor ISRA Center, companie specializata in romanilor sunt constienti de principiile de baza pentru o nutritie sanatoasa si echilibrata, precum eliminarea din alimentatie a produselor cu conservanti si/sau E-uri si cresterea consumului produselor care contin vitamine si fibre, dar exista un decalaj intre declaratie si actiune.
De asemenea, o mare parte dintre romani nu ia in considerare si alte aspecte importante precum evitarea excesului de zahar, sare si condimente. Aceste excese sunt constientizate in principal de persoanele cu varste intre 40-49 de ani.
In mediul urban, un regim alimentar sanatos este mult mai greu de urmat, ceea ce se reflecta si intr-un consum mai crescut al produselor fast-food, in special in randul tinerilor cu varste sub 30 de ani.
O nutritie echilibrata, sanatoasa este caracterizata prin consumul de fructe si legume, prin reducerea consumului de dulciuri, a produselor fast-food, a celor de panificatie si prin consumul de produse fara E-uri si/sau conservanti.
In acest sens, Puratos a dezvoltat o gama de produse care contine si ingrediente specifice, cu beneficii asupra sanatatii - fibre, vitamine si minerale, fara a compromite in schimb gustul produsului final.
Conform studiilor ISRA (grafic 1), 45% dintre romani considera consumul de legume si fructe proaspete benefic pentru un regim alimentar sanatos, in timp ce doar 15% si 16% acorda importanta consumului de lichide si respectiv lactate. Un alt rezultat important al studiilor releva faptul ca bucurestenii sunt constienti de importanta eliminarii conservantilor si echilibrarea alimentatiei, desi experienta arata ca nu fac eforturi pentru a urma aceste principii.