B365.realitatea.net informeaza : Tiriac vrea sa faca un zgarie-nori in locul turnului de ascensoare
Proiectul IFMA Business Center figureaza intre "Proiectele Complexe" ale Tiriac Imobiliare.
Cu toate ca din randarea prezentata de Tiriac Imobiliare se ghiceste forma turnului de testat ascensoare din epoca Ceausescu, noul zgarie-nori ar urma sa aiba 250 de metri, conform prezentarii oferite de companie, fata de cei 114 ai actualului turn: "IFMA Business Center urmeaza a fi amplasat pe un teren situat in fosta zona industriala din vecinatatea Garii de Nord, principala statie de cale ferata a capitalei. Proiectul propune realizarea unui ansamblu de cladiri grupate in jurul unui turn de 250m inaltime, o constructie complexa cu un standard ridicat de dotari, destinata pentru a gazdui diverse functiuni: birouri, centru de conferinte, comert, servicii etc. Intregul complex va dispune de 8.275 locuri de parcare." - se arata in succinta prezentare.
Reprezentantii biroului de presa al Tiriac Imobiliare nu au raspuns la telefon, pe parcursul zilei de joi, asa incat nu au oferit mai multe amanunte referitoare la proiect.
Reprezentantii Societatii Romane de Ascensoare (IFMA), care functioneaza in turnul branduit acum cu reclamele Tiriac Auto, spun insa ca proiectul nu va demara prea curand: "Este o idee. Nu este nimic inceput deocamdata. Idei tot sunt, inca din anii ’90 tot vorbim ce s-ar putea face acolo, discutiile sunt permanente" - a declarat pentru B365.ro Adrian Boniu, presedinte IFMA.