În perioada decembrie 2007 - septembrie 2008, ARIES (Asociatia Româna pentru Industrie Electronica si Software) Oltenia împreuna cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ARDBC) Vidin (Bulgaria) si ARoTT (Asociatia Româna pentru Transfer Tehnologic si Inovare) a implementat proiectul PHARE CBC 2005 - „E-Environment“. Valoarea acestuia a fost de 48.000 de euro, contributia ARIES fiind de 10,1%. Proiectul a avut drept scop cresterea gradului de constientizare a agentilor economici din zona trasfrontaliera privind valoarea economica si sociala a resurselor de mediu si utilizarea rationala a acestora. În plus, s-a urmarit dezvoltarea initiativelor comune de reducere a impactului activitatii economice asupra mediului înconjurator prin solutii de cercetare-dezvoltare, tehnologii informatice, transfer tehnologic si automatizare.
Asociatia Transfrontaliere, cea mai importanta realizare În acest sens, au fost desfasurate „campanii informationale si informatice“ (prin întâlniri directe organizate în România si Bulgaria si prin realizarea portalului „e-environment“), prin organizarea unei conferinte regionale transfrontaliere si prin realizarea si înfiintarea unei asociatii transfrontaliere (Asociatia Transfrontaliera E(quilibrum)-Environment). „Înfiintarea Asociatiei Transfrontaliere într-un timp relativ scurt a fost cea mai importanta realizare. Asociatia are deja o filiala la Vidin, urmând sa mai fie înfiintata una la Pleven (acesta este în afara proiectului, dar guvernatorul Plevenului a solicitat sa fie membru si se asteapta un raspuns în acest sens)“, a declarat Gabriel Vladut, presedintele ARIES si coordonatorul proiectului. Acesta a explicat ca asociatia reprezinta „un pol de crestere a competitivitatii si un ferment de dezvoltare regionala“.  
Investitii de 48.000 de euro în mediu Unul dintre principalele rezultate generate de implementarea proiectului a fost însa identificarea de proiecte în domeniul mediului finantabile prin fonduri structurale în zona transfrontaliera Oltenia - Vidin - Montana. „Trei propuneri de proiecte în acest sens vor fi depuse mâine (astazi - n.n.)“, a precizat Gabriel Vladut, presedintele ARIES si coordonatorul proiectului. Acesta a explicat ca în total exista trei proiecte românesti si cinci propuse de bulgari. Potrivit coordonatorului proiectului, „E-Environment“ este o etapa în activitatea pe care si-a propus-o. „Dorim o dezvoltare regionala a mediului de afaceri din zona“, a afirmat Gabriel Vladut.