Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) intentioneaza sa notifice toate primariile din mediul rural si mic urban, adica orase sub 30.000 de locuitori, pentru a participa la selectia nationala a proiectului Economia bazata pe cunoastere, a declarat ieri Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor, citat de Mediafax.
Informarea a fost realizata printr-o scrisoare ofi-ciala adresata unui numar de 3.000 de primarii, invitate sa-si exprime dorinta de inscriere la procesul de selectie pana la 23 august. Acest proiect vizeaza informatizarea a aproximativ 30% din mediul rural. Autoritatile locale doritoare vor trebui sa completeze o cerere, sa o transmita MCTI, urmand sa primeasca dosarul de solicitare, dupa care va intra in selectia propriu-zisa a proiectului.
Proiectul Economia bazata pe cunoastere se desfasoara in stadiu-pilot in noua comunitati dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoastere. In cea de-a doua faza, bugetul proiectului se ridica la 67,4 milioane de dolari. (S.N.)