Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Daniel Vasilescu, ne-a declarat ca in 99% dintre hoteluri preturile sunt mai scazute decat in 2006. Ofertele agentiilor de turism se intrec in preturi mici si conditii mai bune. De exemplu, in aceasta perioada, puteti petrece o saptamana intr-un hotel de doua stele din Mamaia, unde pentru o camera dubla veti plati doar 119 lei.
Daniel Vasilescu ne asigura ca, pe intreaga perioada a sezonului, preturile in unitatile de cazare vor ramane nemodificate. "Doar cei care au facut modernizari au crescut preturile cu maximum 5-8%.", precizeaza acesta. Pe langa mentinerea si chiar scaderea preturilor la cazare, hotelierii isi vor intampina clientii cu un personal mai bine instruit si cu o calitate crescuta a serviciilor.

Cu 12% mai multi turisti in 2007

Mai mult, in ceea ce priveste numarul de clienti, spre deosebire de anul trecut, previziunile pentru 2007 sunt pozitive. Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc ne-a mai declarat ca in privinta acestui sezon se asteapta cresterea numarului de turisti cu 10 pana la 12%, crestere demonstrata de contractele incheiate la bursele si targurile de turism.
Totodata, in scopul de a atrage cat mai multi clienti, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a hotarat sa continue programul cu preturi reduse "O saptamana la mare", in perioada 1 mai-15 iunie 2007.
Promovarea programului este facuta de Autoritatea Nationala pentru Turism, iar vanzarea va fi realizata prin agentiile de turism membre sau nu ale ANAT. Astfel, tarifele practicate prin acest program pentru 6 nopti cazare, fara servicii de masa, sunt pentru hotelurile de o stea, de 99 de lei pe sejur de persoana. Intr-un hotel de doua stele, pentru acelasi sejur veti plati 119 de lei de persoana. Daca veti alege "O saptamana la mare", intr-un hotel de trei stele, va trebui sa scoateti din buzunar 149 de lei de persoana.Tarifele includ taxa pe valoarea adaugata si comisionul de 10%, cedat agentiilor de turism. Pentru ca preturile sunt mici, iar cererea mare, reprezentantii autoritatii spun ca vanzarea se va face dupa principiul primul venit, primul servit. Pana acum, s-au inscris in acest program 36 de unitati hoteliere de pe Litoral, cu o capacitate de 11.000 de locuri, care vor fi deschise de 1 Mai si sunt pregatite sa primeasca turisti. "Nu toate hotelurile care vor fi deschise au intentia de a functiona de 1 Mai, asa ca, dupa aprecierea noastra, capacitatile totale puse la dispozitia turistilor pentru aceasta minivacanta insumeaza peste 14.500 de locuri. La acestea se adauga spatiile utilizate pentru cazare, dar care nu sunt evidentiate in statistici", se arata intr-un comunicat trimis de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.