Productia industriala a crescut cu 7,3% in perioada ianuarie-aprilie, comparativ cu primele patru luni din 2007, evolutia fiind sustinuta de energia electrica si termica, gaze si apa, precum si de industria prelucratoare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Astfel, in intervalul mentionat, productia de energie electrica si termica, gaze si apa a avansat cu 9,8%, iar industria prelucratoare cu 8%.
In aceleasi timp, industria extractiva a scazut cu 1,7%, se arata intr-un comunicat al INS.
Pe marile grupe industriale au fost cresteri in industria bunurilor de capital (+15,7%), cea a bunurilor de uz curent (+10,6%), industria bunurilor intermediare (+4,6%) si industria energetica (+3,0%).
Pe de alta parte, industria bunurilor de folosinta indelungata a inregistrat o scadere de 2,4%.
In luna aprilie 2008, productia industriala a crescut cu 13,3% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, sustinuta de toate cele trei sectoare industriale. Potrivit INS, industria prelucratoare a urcat cu 14,1%, energia electrica si termica, gaze si apa cu 12,1% si industria extractiva cu 5,1%.
Raportat la martie 2008, in aprilie productia industriala a pierdut 3,4%, pe fondul scaderilor inregistrate de cele trei sectoare. Industria prelucratoare s-a redus cu 2,8%, industria extractiva cu 3,8%, iar energia electrica si termica, gaze si apa s-a diminuat cu 12,9%.