Pretul minim de vanzare al unui telefon mobil este in prezent de 50 de dolari, dar oferta pentru astfel de produse este limitata, iar modelele oferite sunt vechi.
Operatorii de telefonie mobila sunt obligati, in consecinta, sa ofere dispozitive mai ieftine pentru a putea atrage noi abonati.
De aceea, un mare producator de profil intentioneaza sa fabrice telefoane mobile cu preturi extrem de scazute, destinate celor trei miliarde de consumatori din tarile in curs de dezvoltare care nu isi pot permite produsele existente in prezent pe piata. Pretul aparatelor nu va depasi 40 de dolari.
Potrivit unui comunicat al GSM Association, respectiva companie de telefoane mobile tinteste vanzari de sase milioane de unitati in perioada aprilie-septembrie. Potrivit GSM Association, “aproximativ 80% din populatia globului are acoperire pentru telefonie mobila, dar doar 25% din locuitori detin un telefon mobil“. De asemenea, doua treimi dintre cei 1,7 miliarde de utilizatori mondiali de telefonie mobila folosesc o retea GSM. (D.E.)