Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) s-a razgandit in ceea ce priveste privatizarea IAR Ghimbav. Astfel, potrivit Mediafax, AVAS va continua procedura de privatizare a IAR Ghimbav cu ofertantul Eurocopter SAS Franta, dupa ce a acceptat contestatia depusa de firma franceza, a anuntat ieri institutia printr-un comunicat de presa.
In contestatia depusa, ofertantul a solicitat reanalizarea documentelor depuse si acceptarea sa la privatizarea societatii IAR Ghimbav, invocand faptul ca in decizia sa AVAS nu a luat in calcul prevederile ordonantei guvernamentale privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii societatilor comerciale aflate in portofoliul Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului si consolidarea unor privatizari.
Comisia de privatizare a eliminat la sfarsitul lui aprilie oferta companiei franceze Eurocopter SAS, dupa ce a verificat si a analizat documentele de participare si a constatat ca nu au fost indeplinite toate cerintele impuse prin anuntul de privatizare si dosarul de prezentare. La data-limita de depunere a ofertelor, 14 decembrie 2006, doar Eurocopter SAS Franta a depus oferta de cumparare. Compania Eurocopter (EC) are o filiala si in Romania, infiintata in 2002, la care IAR Ghimbav detine o participatie de 49%. Asigurand asistenta si intretinere pentru elicopterele EC la nivel mondial, EC Romania si-a dublat cifra de afaceri in fiecare an de la infiintare, ajungand in 2005 la 9,2 milioane de euro. (D.E.)