Salariul mediu net s-a majorat cu 72 de lei in martie, comparativ cu februarie, la 1.013 lei, ca urmare a acordarii primelor de Paste, potrivit Institutului National de Statistica (INS). Mai exact, salariul mediu nominal brut a fost de 1.364 de lei, cu 7,9% mai mare fata de luna precedenta. Comparativ cu martie 2006, salariul mediu net a crescut cu 22,3% in termeni nominali si cu 18% in termeni reali.
Cele mai mari castiguri s-au inregistrat in domeniul bancar, cu un nivel de peste 3.000 de lei, iar cele mai mici, 581 de lei, in sectorul prelucrarii lemnului.
Salariile au crescut cu 36,8% in extractia hidrocarburilor si servicii anexe si cu 24,8% in industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari. Cresteri intre 10% si 20% au fost inregistrate in domenii ca transporturi pe apa, captarea, tratarea si distributia apei, industria miniera, industria mijloacelor de transport rutier, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa, transporturi aeriene, activitati ale agentiilor de turism, industria de masini si aparate electrice si industria metalurgica.

Salariile functionarilor publici, cu 10% mai mari

De asemenea, au urcat cu 5% pana la 10% salariile din domenii cum ar fi administratie publica, fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie, intermedieri financiare, informatica si cercetare-dezvoltare. Tot in crestere au fost si salariile din hoteluri si restaurante, productia de mobilier, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, activitati de asigurari, industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si fotografice, industria alimentara si a bauturilor, fabricarea produselor textile, comert si altele.
O scadere fata de luna precedenta a existat doar in activitatea de fabricare a produselor din tutun, determinata de acordarea de prime in februarie.