Primaria Slatina vrea sa preia fostul cinematograf Victoria. Alesii locali au aprobat recent un proiect de hotarare prin care Primaria Slatina solicita sa preia de la Romania Film cladirea fostului cinematograf. In prezent, in incinta cinematografului cu pricina functioneaza mai multe cabinete de avocatura, iar imobilul se afla in stare avansata de degradare. Primaria intentioneaza sa preia cinematograful din centrul vechi al orasului pentru transformarea acestuia in sala de spectacole si cinema.
"Intentionam sa preluam si cinematograful Victoria, iar in scurt timp vom inaugura si cinematograful Alutus", a declarat Valcov.
Cinematograful Victoria nu mai functioneaza de aproximativ 15 ani. Acesta este situat in centrul istoric al orasului, in zona Parchetului de pe langa Tribunalul Olt. Primaria are in plan si modernizarea centrului istoric, proiect ce se deruleaza cu finantare europeana si care va fi gata in aproximativ doi ani.
In scurt timp, municipalitatea va inaugura Complexul Cultural "Eugen Ionesco" - fostul cinematograf Alutus. Cladirea a fost preluata de primarie in 2007 de la Romania Film.
Potrivit administratorului public al orasului Slatina, Minel Prina, termenul de finalizare a lucrarilor la Complexul Cultural "Eugen Ionesco" este sfarsitul lunii octombrie. "Pacala se intoarce" este ultimul film care a rulat la Slatina. In august 2006, cinematograful Alutus a intrat in conservare.