Hotelierii din Mamaia au solicitat la sfarsitul saptamanii trecute demiterea presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Ovidiu Iuliu Marian, si au anuntat ca il vor da in judecata pe acesta pentru instigare la omor, defaimarea turismului de pe Litoral si subminarea economiei nationale, potrivit Mediafax.
Anuntul hotelierilor din Mamaia vine ca reactie la un interviu acordat revistei "Capital" de catre presedintele ANT, in care Ovidiu Iuliu Marian critica dur activitatea anumitor proprietari de hoteluri si restaurante de pe Litoral, precum si a agentiilor de turism.
"Agentiile?! Vreo trei oameni care cred ca conduc turismul asta! ßi ca numar de oameni, si ca nivel de afaceri... O fosta florarie sau un fost chiosc de ziare in care fac afaceri (...)", a afirmat presedintele ANT in interviu. Ovidiu Iuliu Marian i-a caracterizat pe angajatii si proprietarii de pe Litoral ca "smecheri si tunari", dintre care multi lucreaza la negru. "Litoralul este pata neagra a turismului romanesc!", a spus el. La intrebarea cum s-ar putea face totusi ordine in zona, Ovidiu Iuliu Marian a replicat ca ar trebui "impuscati". El a adaugat ca "Uniunea Europeana ii va rade pe toti" si ca in trei ani, jumatate dintre proprietarii de pe Litoral vor disparea.
In replica, reprezentantul Asociatiei patronale a Hotelierilor din Mamaia, Dumitru Becsenescu, a declarat la sfarsitul saptamanii treute, intr-o conferinta de presa, ca atitudinea presedintelui ANT este "incalificabila" si a spus ca Ovidiu Iuliu Marian va fi dat in judecata pentru instigare la omor "pentru ca, prin declaratiile sale, conform carora hotelierii trebuie impuscati, transmite de fapt un mesaj prin care sa se ia atitudine impotriva oamenilor din turism".
Mai mult, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a transmis printr-un comunicat ca "aprecierile pe care domnul Ovidiu Marian le face (nervos) agentiilor de turism din Romania sunt de neacceptat si reprezinta o gandire si o conceptie primitiva asupra rolului structurii comerciale ca parte componenta a industriei turistice a unei tari".