Urmind traditia din ultimii ani, Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Galati a tinut sa serbeze Ziua Intreprinzatorului, eveniment in cadrul caruia sint premiate firmele galatene cu rezultate bune in ultimul an.

Teatrul Muzical a fost si anul acesta gazda serbarilor intreprinzatorilor galateni. Spectacolul de deschidere a Festivalului International de Muzica "Nae Leonard" a oferit prilejul pentru decernarea distinctiilor. "Am placerea ca si anul acesta sa premiez societatile galatene care s-au remarcat prin profit, cifra de afaceri sau investitiile realizate in anul precedent", a declarat Marian Filimon, presedintele Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Galati la deschiderea festivitatilor de premiere.

De fata cu primarul Dumitru Nicolae, dar in lipsa Episcopului Casian Craciun - unul dintre oaspetii traditionali ai evenimentului - IMM-urile galatene au acordat 20 de premii. Izoconstruct, Romaqua Group, Banca Transilvania filiala Galati, Agrocov SA Galati, Staer International sint doar citeva dintre societatile premiate de patronatul condus de Marian Filimon. La un simplu calcul reiese ca firmele premiate au peste 20.000 de angajati.

Alaturi de firmele private au mai fost premiati si slujitori ai presei galatene, ai administratiei locale sau ai vietii culturale. Catalin Negoita, director Express TV, a primit unul dintre premii, Ansamblul "Doina Covurluiului" a fost rasplatit pentru activitate, dar si consilierul din cadrul Prefecturii Vasile Pirlog.

Dupa acordarea premiilor a urmat un spectacol oferit in cadrul Festivalului "Nae Leonard".