Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat la Realitatea TV ca prefera ca Romania sa aiba ritmuri de crestere economica anuale de 5%, decat sa aiba “hopuri“ de 8%.
“Am discutat cu FMI: decat o crestere spectaculoasa, o variatie de aceasta importanta, e mult mai important sa avem o crestere solida, stabila... pentru ca economia nu poate sa sustina, an de an, ritmuri atat de inalte de crestere“, a mai spus Tariceanu. El a continuat spunand ca “daca Romania va avea un ritm de crestere mediu de 5,5% pe an, in 8 ani se dubleaza PIB, ceea ce e foarte mult.“. “Ar fi tara cu cresterea cea mai mare din Europa,“ a concluzionat premierul. Totodata, el a aratat ca aportul muncitorilor romani din strainatate de 2 miliarde de euro a influentat in buna parte cresterea economica care a atins anul trecut 8%.
In alta ordine de idei, recent, premierul Tariceanu a declarat intr-un interviu acordat “Financial Times“ ca Guvernul roman va solicita sprijinul statelor vest-europene pentru a combate evaziunea fiscala din sectorul corporatist.
Tariceanu a refuzat sa nominalizeze statele carora le va face aceasta solicitare, insa, potrivit “Financial Times“, acestea ar putea fi Marea Britanie, Franta sau Germania.